Conferință Națională de Bioetică

,

TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNSCRIERE CU TAXĂ REDUSĂ A FOST PRELUNGIT PÂNĂ PE DATA DE 30 NOIEMBRIE 2023

Vă invităm la cea de-a XVIII-a Conferință Națională de Bioetică, ce se va desfășura online, în perioada 7-9 decembrie 2023.

În acest an tema conferinței este ”O perspectivă bioetică asupra provocărilor lumii contemporane”. Această temă poate fi considerată o continuare a dezbaterilor din anii anteriori privind provocările etice ale progresului tehnologic, dar are și noi valențe. Astfel, alegerea temei a avut la bază mai multe rațiuni:

În primul rând, deoarece vremurile pe care le trăim sunt complicate și adesea dominate de conflicte. Conflictul major în secolul XXI este, în opinia mea, cel dintre setea de sens și criza de sens. Din acesta se dezvoltă alte stări conflictuale: scientism versus holism, material versus spiritual, evolutionism versus creationism, adevăr științific versus adevăr revelat, progres versus reglementare, bioetică seculară versus bioetică religioasă etc.

În al doilea rând, deoarece încă nu s-a dat un răspuns unanim acceptat la întrebarea: Cât și cum putem cunoaște fenomenele lumii care ne înconjoară? Cunoașterea desemnează o diversitate deconcertantă de activități și de rezultate ale activităților omenești: pe de o parte activitatea de producere a cunoștințelor și însușirea acestora, iar pe de altă parte noțiuni, judecăți, teorii privind cunoștințele deja constituite. De aici, dificultatea de a găsi răspunsul.

În sfârșit, deoarece o asemenea temă permite participarea la dezbateri a reprezentanților din diferite domenii ale activităților umane: biologic, medical, juridic, tehnic, social, artistic, și nu în ultimul rând filozofic și religios. Vă invit să medităm împreună, încercând să construim “o punte spre viitor”.

Vă așteptăm cu drag!

Cu deosebită considerație,
Prof. Dr. Vasile Astarastoae
Președinte de onoare al celei de-a XVIII-a Conferințe Naționale de Bioetică


ÎNSCRIEREA LA EVENIMENT
Vă rugăm să vă înscrieţi la eveniment online, accesând secţiunea “ÎNREGISTRARE ONLINE“ (apăsați butonul Inregistrare și respectați instrucțiunile din formular).PLATA TAXELOR
Taxa de participare se poate plăti folosind una dintre următoarele metode:
– prin transfer bancar în contul Eventer.Net SRL lași, cod IBAN: RO34BACX0000001109460000, deschis la UniCredit Bank lași, cod fiscal R026964360;
– online, prin intermediul aplicației de pe site-ul www.conferintadebioetica.ro.
Copia documentului care atestă plata (în cazul plăților care nu sunt efectuate prin intermediul aplicației de pe site) poate fi trimisă prin e-mail, ca document scanat şi ataşat e-mailului, pe adresa: contact@conferintadebioetica.ro.

TAXE DE PARTICIPARE 

 Tip participant Până la data de 30.11.2023 După 30.11.2023
 medic primar/specialist/rezident/
alte profesii
150 lei 200 lei
 studenți gratuit nu se mai fac înscrieri
Serviciile incluse în taxa de participare:
► accesul la sesiunile de transmisii live (link-ul necesar vizualizării prezentărilor va fi trimis prin email participanților cu o zi înainte de începerea evenimentului);
► diploma de participare cu credite EMC.CONFIRMAREA ÎNSCRIERII 
După data de 30 noiembrie 2023 toți participanții înscriși la eveniment vor primi un email de confirmare a înscrierii.
Până la data de 30.11.2023 (inclusiv) taxa de participare se poate returna (mai puţin comisioanele bancare) la cererea participantului. Începând cu data de 01.12.2023 taxa de participare nu se mai returnează.

FURNIZAREA LINK-ULUI DE ACCES PENTRU PREZENTĂRILE LIVE
Cu o zi înainte de începerea conferinței toți participanții vor primi prin email link-ul necesar vizualizării prezentărilor ce vor fi transmise live.

REZUMATE

Rezumatele, redactate conform instrucțiunilor din pagina “Instructiuni de redactare“, se trimit până la data de 30 noiembrie 2023, folosind una dintre următoarele variante:

► accesand secțiunea “Rezumat” după autentificarea în contul creat pe site (pentru a putea trimite rezumate trebuie să aveți cont pe site: accesați secțiunea Înregistrare Online și completați câmpurile formularului de înscriere)

► prin e-mail, ca fișier atașat, pe adresa operatorului: contact@conferintadebioetica.ro (în acest caz vă rugăm să specificaţi forma de prezentare a lucrării – prezentare orală sau poster – precum şi tematica în care aceasta se încadrează).

ATENȚIE! Nu puteți trimite rezumate înainte de a vă înscrie!
Vor fi publicate numai rezumatele la care cel puțin unul dintre autori a achitat taxa de participare.

LUCRĂRI IN EXTENSO

Cel puţin unul dintre autorii lucrărilor in extenso trebuie să fie înscris la Conferinţa Naţională de Bioetică.
Lucrările in extenso se trimit în limba engleză până la data de 31 decembrie 2023 prin email, ca fişier ataşat, pe adresele de e-mail contact@conferintadebioetica.ro şi ioanbml@yahoo.com.
Instrucțiunile de redactare a lucrărilor in extenso le găsiți pe site-ul evenimentului.

Informații detaliate despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.conferintadebioetica.ro